วันพุธที่ 18 เมษายน พ.ศ. 2555

Thai Culture : Foods

Thai Culture : Foods


1. Mussels fried in a batter : หอยทอด




2. Crispy egg noodles in a thick gravy with pork : ราดหน้า หมี่กรอบ (rat naa mee grob)


3. Stir-fried thin pink noodles cooked in coconut milk : หมี่กะทิ (mee kati)



 4. Thai rice pancake : ข้าวเกรียบปากหม้อ : (khao griab pak moh)




5. Noodle rolls with boiled giblet soup : ก๋วยจั๊บน้ำข้น (kuay jub nam kon)


6. Noodles with pork ball soup ก๋วยเตี๋ยวลูกชิ้นหมู : (Kuay Teaw Luk Chin Moo)



7. Stir Fried Chinese Kale with Crispy Pork : ผัดคะน้าหมูกรอบ  (pad kanaa moo grob)


8. Rice flour balls with sweet egg : บัวลอยไข่หวาน  (bua loy kai waan)



9. Fermented rice noodles with a coconut curry : ขนมจีนน้ำยากะทิ (khanom jeen nam ya kati)


10. Chicken stir-fried with garlic : ข้าวไก่กระเทียมพริกไทย (khao gai gratiam prik thai)



11. Red pork on rice : ข้าวหมูแดง (khao moo daeng)


 12. Steamed Banana Pudding : ขนมกล้วย (khanom gluay) 


13. Crab with yellow curry  : ไก่ผัดผงกะหรี่ (Poo pad pong gari)


14. Chilled Sweet Vermicelli in Coconut Milk : ซ่าหริ่ม (Sarim)



15. Pig leg stew on rice : ข้าวขาหมูใส่ไข่ (khao kha moo sai kai)



16.Coconut pudding with pandanus leaf : ขนมถ้วย (khanom tuay)


17. Seafood noodles in a pink soup : ก๋วยเตี๋ยวเย็นตาโฟ (Kuay tiao yen ta foh)


18. Spicy noodles with blood broth : ก๋วยเตี๋ยวน้ำตกหมู (Kuay tiao nam tok moo)


19. Sweetcorn : ข้าวโพดหวาน (khao pod wan)


20. Northeastern style minced pork spicy salad : ลาบหมู (laab moo)


21. Waffle : ขนมรังผึ้ง 


22. Chicken fried rice : ข้าวผัดไก่ (khao pad gai)


23. Deep fried bananas : กล้วยทอด (gluay tod)


24.  Panang Curry : พะแนง (panang)


25. Grass Jelly  : เฉาก๊วย (chao kuai)


26.  Fried chicken on rice : ข้าวมันไก่ทอด (khao mun gai tod)


27. Bread with a green custard dip : ขนมปังสังขยา (khanom bang sangkaya)


28. Stir-fried Pork with Red Curry Paste : ผัดพริกแกงหมู (pat prik gaeng moo) 


29. Sticky rice with mango : ข้าวเหนียวมะม่วง (khao niaow ma muang)


30. Jackfruit curry with chicken : แกงขนุนไก่ (gaeng kanun gai)


31. Pork stir fried with basil + egg on top : ผัดกระเพราหมูไข่ดาว (Pad gra pao moo kai dao)


32. Pork grilled on a stick : หมูสะเต๊ (moo satay)


33. Coconut Pudding : ขนมครก (khanom krok)


34. Deep fried catfish salad : ยำปลาดุกฟู (Yum pla dook foo)


35. Deep fried fish cakes : ทอดมันปลา (Tod Mun Pla)


36. Omelette with minced pork on rice  : ไข่เจียวหมูสับ (kai jiao moo sup)


37. Pan-fried noodles wrapped in an omelette :  ผัดไทห่อไข่ (Pad Thai Hor Kai)


38. Tofu soup : แกงจืดเต้าหู้ (gaeng jeut tao-hoo)


39. Green curry with pork : แกงเขียวหวานหมู (gaeng kieow-waan moo)


40. Tom yum goong : ต้มยำกุ้ง


ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น