Thai Culture : Foods
1. Mussels fried in a batter : หอยทอด
2. Crispy egg noodles in a thick gravy with pork : ราดหน้า หมี่กรอบ (rat naa mee grob)
3. Stir-fried thin pink noodles cooked in coconut milk : หมี่กะทิ (mee kati)
4. Thai rice pancake : ข้าวเกรียบปากหม้อ : (khao griab pak moh)
5. Noodle rolls with boiled giblet soup : ก๋วยจั๊บน้ำข้น (kuay jub nam kon)
6. Noodles with pork ball soup ก๋วยเตี๋ยวลูกชิ้นหมู : (Kuay Teaw Luk Chin Moo)
7. Stir Fried Chinese Kale with Crispy Pork : ผัดคะน้าหมูกรอบ (pad kanaa moo grob)
8. Rice flour balls with sweet egg : บัวลอยไข่หวาน (bua loy kai waan)
9. Fermented rice noodles with a coconut curry : ขนมจีนน้ำยากะทิ (khanom jeen nam ya kati)
10. Chicken stir-fried with garlic : ข้าวไก่กระเทียมพริกไทย (khao gai gratiam prik thai)
11. Red pork on rice : ข้าวหมูแดง (khao moo daeng)
12. Steamed Banana Pudding : ขนมกล้วย (khanom gluay)
13. Crab with yellow curry : ไก่ผัดผงกะหรี่ (Poo pad pong gari)
14. Chilled Sweet Vermicelli in Coconut Milk : ซ่าหริ่ม (Sarim)
15. Pig leg stew on rice : ข้าวขาหมูใส่ไข่ (khao kha moo sai kai)
16.Coconut pudding with pandanus leaf : ขนมถ้วย (khanom tuay)
17. Seafood noodles in a pink soup : ก๋วยเตี๋ยวเย็นตาโฟ (Kuay tiao yen ta foh)
18. Spicy noodles with blood broth : ก๋วยเตี๋ยวน้ำตกหมู (Kuay tiao nam tok moo)
19. Sweetcorn : ข้าวโพดหวาน (khao pod wan)
20. Northeastern style minced pork spicy salad : ลาบหมู (laab moo)
21. Waffle : ขนมรังผึ้ง
22. Chicken fried rice : ข้าวผัดไก่ (khao pad gai)
23. Deep fried bananas : กล้วยทอด (gluay tod)
24. Panang Curry : พะแนง (panang)
25. Grass Jelly : เฉาก๊วย (chao kuai)
26. Fried chicken on rice : ข้าวมันไก่ทอด (khao mun gai tod)
27. Bread with a green custard dip : ขนมปังสังขยา (khanom bang sangkaya)
28. Stir-fried Pork with Red Curry Paste : ผัดพริกแกงหมู (pat prik gaeng moo)
29. Sticky rice with mango : ข้าวเหนียวมะม่วง (khao niaow ma muang)
30. Jackfruit curry with chicken : แกงขนุนไก่ (gaeng kanun gai)
31. Pork stir fried with basil + egg on top : ผัดกระเพราหมูไข่ดาว (Pad gra pao moo kai dao)
32. Pork grilled on a stick : หมูสะเต๊ (moo satay)
33. Coconut Pudding : ขนมครก (khanom krok)
34. Deep fried catfish salad : ยำปลาดุกฟู (Yum pla dook foo)
35. Deep fried fish cakes : ทอดมันปลา (Tod Mun Pla)
36. Omelette with minced pork on rice : ไข่เจียวหมูสับ (kai jiao moo sup)
37. Pan-fried noodles wrapped in an omelette : ผัดไทห่อไข่ (Pad Thai Hor Kai)
38. Tofu soup : แกงจืดเต้าหู้ (gaeng jeut tao-hoo)
39. Green curry with pork : แกงเขียวหวานหมู (gaeng kieow-waan moo)
40. Tom yum goong : ต้มยำกุ้ง
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น